my polish story

My Polish Story

Ik ben opgegroeid met een Poolse moeder en een Nederlandse vader. Hun verschillende nationaliteiten hebben mijn opvoeding sterk beïnvloed. Ik heb me altijd afgevraagd of ik Nederlands, Pools of misschien beide. Emotioneel heb ik altijd tussen beide culturen in gestaan, niet helemaal het een of het ander. Door verschillende culturen vast te leggen, heb ik geprobeerd erachter te komen wie ik ben en met welke identiteit ik me het meest verbonden voel.

Gedurende mijn opgroeien, en nog steeds, hoorde ik mijn ouders praten over hun opvoeding en tradities. Dit maakte me nieuwsgierig om meer te weten te komen en te ontdekken, om me te verdiepen in hun culturen en foto’s te maken van hun levensverhalen.

De belangrijkste vraag in mijn zoektocht naar de Poolse identiteit is: “Wat maakt iemand Pools?” Om mijn eigen identiteit beter te begrijpen en mijn zoektocht voort te zetten, reisde ik naar Polen. Daar sprak ik met verschillende vrouwen over wat vrouw-zijn inhoudt en wat trots zijn op je nationaliteit voor hen betekent.

Dit boek is een eerbetoon aan de Poolse vrouwen die sterk zijn en blijven vechten voor hun rechten en een betere toekomst, zowel voor zichzelf als voor hun medevrouwen en hun kinderen. Het boek vertelt en toont hun inspirerende en krachtige verhalen.”